Over Triple-W

Over Triple W


In 1992 besloot een groepje Nijmeegse vrienden iedere eerste vrijdag van de maand samen een bier te brouwen, en de brouwsels van eerdere brouwavonden te proeven en bediscussiëren. De maandelijkse bijeenkomst is gebleven, al wordt er op de avond zelf niet meer gebrouwen. Bovendien is het groepje uitgegroeid tot een heuse vereniging met haar eigen statuten en een huishoudelijk reglement.

Triple-W is een vereniging van enthousiaste thuis brouwers die zich het volgende tot doel stelt.

Het promoten van thuisbrouwen als hobby. 
Het verbeteren van zowel de amateur bierbrouwtechnieken als de kwaliteit van het thuis gebrouwen bier.
Deze doelstellingen proberen wij te bereiken door middel van een aantal door ons ontwikkelde en of uitgewerkte technieken en hulpmiddelen:

  • Het Triple-W hevelfilter: nooit meer plassen plakkende wort op de keukenvloer. Met het Triple-W hevelfilter filtert u uw beslag binnen een uur (inclusief naspoelen), zonder te knoeien! Ook kan met het hevelfilter de wort na het koken van de hop gefilterd worden.
  • Steriel beluchten van de wort vermindert de kans op besmetting. De hoofdgisting komt sneller op gang, wat de smaak van uw bier verbetert en besmettingsrisico's verkleint.
  • Brouwzouten worden gebruikt voor het aanpassen van het brouwwater aan het te brouwen bier. Wateraanpassing is zelfs volgens het ‘Reinheitsgebot’ toegestaan, het bevordert de bufferwerking van het beslag en verbetert de smaak van uw bier.
  • De Triple-W cursushandleiding is een compleet naslagwerk voor zowel beginners als gevorderden. In combinatie met onze moderne brouwcursus ,in de vorm van het "buddy" systeem ,een goed begin (het halve werk!) voor beginnende brouwers en een leerzaam standaardwerk voor ervaren thuisbrouwers.
  • Triple-W kent niet de normale brouwcursus, maar hanteert het zogenaamde "buddy" systeem voor haar nieuwe en aspirant leden. Het voordeel is dat de cursist een veel intensievere begeleiding krijgt dan bij de normale cursussen, die vaak te druk en chaostisch zijn.
    Tevens kunnen de kosten op deze manier laag gehouden worden.