Spiegelwaal - alcoholarm bier

Spiegelwaal is een collab van Triple-W met de brouwerij Stollenberg.

Wij kregen de uitdaging mee van Arnoud Boonstra van brouwerij Stollenberg, om een alcoholarm bier te bedenken dat op een standaard thuisbrouw en professionele brouwinstallatie van D’n Drul en Stollenberg in Groesbeek gebrouwen zou  kunnen worden. Alcoholarm of -vrij bier brouwen vergt bijzondere kennis en materialen.

20200603helebrouwerij.jpg

De brouwerijen D’n Drul en Stollenberg zijn partners in bier van Triple-W. We wisselen onderling kennis en ervaring uit. Triple-W heeft met 70 leden veel professionele kennis op het gebied van vrijwel alle aspecten van het brouwen: van biochemie, brouwprocessen, brouwinstallaties, de biermarkt tot en met marketing. Met Spiegelwaal hebben we ons eerste gezamenlijke product. En er is al sprake van een volgend bier.

WhatsApp_Image_2021-08-31_at_10.23.57.jpeg

Vind jij het interessant om het hele proces vanaf het ontwikkelen van een (marketing- en bier-)concept, daarop een idee voor een bijzonder bier ontwikkelen en een recept, proefbrouwen, proeverij organiseren, meehelpen brouwen op de professionele installatie van D’n Drul en Stollenberg in Groesbeek, ontwerpen van etiket, etc. Meld je dan aan en kom een keer kijken bij Triple-W.

downloaden.png

De gebruikte brouwtechniek van Spiegelwaal is ‘cold steeping’ en is door leden van Triple-W ingebracht. Met een projectgroep is samen met de brouwerij het bier en de ideeën voor de marketing ontwikkeld en uitgevoerd. Veel leden zijn betrokken geweest bij een benchmark proeverij om te bepalen welke richting het bier op moest gaan tot en met de proeverij en beoordeling door leden met aanhang.

Voor een beginnende en gevorderde amateur bierbrouwer is het een leerzaam en heel interessant traject geworden. Wil je mee doen met het volgende project als amateur bierbrouwer, geef je dan snel op als lid en pak je kans.

Kijk hier om meer te weten te komen over andere activiteiten van het amateur bierbrouwersgilde Triple-W.