Nieuws

Word eigenaar van Oersoep!

Word eigenaar van Oersoep!

“Word eigenaar van Oersoep!” 

Op het NYMA terrein in Nijmegen opent Oersoep aankomend jaar een experimenteel brouwlab met proeflokaal. Hier wordt op kleine schaal geëxperimenteerd met nieuwe stijlen en smaken. Er komt een kleine state-of-the art brouwinstallatie en vergistingstanks waaruit direct getapt kan worden. 

Het verlaten fabrieksgebied van de NYMA in Nijmegen wordt binnen hele korte tijd flink omgebouwd tot een nieuwe culturele hotspot waar evenementen, experiment en innovatie centraal staan. Dit terrein wordt een permanente plek voor evenementen, makersplaatsen en horeca. Op deze bruisende plek pal aan de Waal wil Oersoep een nieuw brouwlab met proeflokaal realiseren.  

De brouwerij staat bekend om innovatie, speelsheid en experiment. In een oude hoogspanningsruimte met uitzicht op de Waal wil Oersoep een brouwlab ontwikkelen waar geëxperimenteerd kan worden met nieuwe stijlen en smaken. Er komt hier een kleine state-of-the art brouwinstallatie en er kan rechtstreeks uit de vergistingstanks getapt worden. Verser kan men bier niet krijgen! De bieren die hier ontwikkeld worden zijn ook straks alleen in dit brouwlab verkrijgbaar. 

Om financiering voor dit nieuwe brouwlab mogelijk te maken stelt Oersoep per 19 november een tweede ronde verkoop van certificaten van aandelen (equity funding) in het bedrijf open. Kopers van een certificaat worden daarmee mede-eigenaar van het bedrijf. Oersoep wil groeien naar meer dan 1000 eigenaren. Eigenaren worden meegenomen in de koers van Oersoep en worden ook betrokken bij bedrijfsmatige beslissingen. Zo mogen eigenaren de exclusief voor het NYMA brouwlab gebrouwen bieren proeven. Zij mogen ook meebeslissen welke bieren op grotere schaal moeten worden uitgebracht.  

Oersoep is een ambachtelijke brouwerij in Nijmegen en stond als één van de eerste brouwerijen aan de wieg van de craftbeer-revolutie in Nederland. De brouwerij staat bekend om hun smaakvolle bieren met een eigenzinnig karakter. Hun bier is verkrijgbaar in horeca en retail, voornamelijk in Nijmegen, maar ook daarbuiten. Oersoep is 10 jaar geleden in een garagebox gestart en uitgegroeid tot de grootste brouwerij van Nijmegen. 

Kijk voor meer informatie op www.carriedbythecrowd.nl

 

*Amateur Bierbrouwersgilde Triple-W is niet aansprakelijk voor de inhoud van de gedeelde informatie en eventuele deelname geschied geheel op eigen rekening en risico. 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen